Skål i historie: En rejse gennem Danmarks øltraditioner

dato

Tag med på en rejse gennem Danmarks øltraditioner, når Allan Leth Frandsen, vicedirektør i Den Gamle By, fortæller om øllets betydning i Danmarkshistorien. Arrangementet finder sted torsdag den 31. oktober 2024 kl. 19.00 på Klosterlund Museum i Engesvang.

Øl har gennem tiden haft en central plads i danskernes hverdag, og det er denne fascinerende historie, som Allan Leth Frandsen vil præsentere for publikum. Fra de tidlige tider, hvor selv børn drak øl, til brygger J.C. Jacobsens revolutionerende lancering af bajeren i 1847, som ændrede øllets landskab i Danmark.

Øllets udvikling gennem tiden

Foredraget vil dække mange aspekter af ølhistorien, herunder overgangen fra humle til porse, de særlige ølgilder på landet samt traditionerne omkring påske- og julebryg. Allan Leth Frandsen vil også berøre de historiske forsøg på at standse brugen af ølkapsler.

Om foredragsholderen

Allan Leth Frandsen, født i 1956, er en passioneret ølentusiast og historiker. Som vicedirektør i Den Gamle By leder han den museumsfaglige afdeling og har siden 2004 arbejdet med opbygningen af museets 1970'er-kvarter.

Alle deltagere kan glæde sig til at nyde en øl under foredraget, som er inkluderet i entréprisen.

Praktisk Information
Dato: Torsdag den 31. oktober 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Klosterlund Museum, Museum Midtjylland, Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang
Entré: 50 kr
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut