Samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og virksomheder fremmer vellykkede praktikforløb

Foto: ABC Pavilloner. Rune Lajgaard, 25 år, bygningskonstruktørstuderende

I de seneste to år har modulproducenten ABC Pavilloner haft stor succes med at rekruttere bygningskonstruktørpraktikanter ved at deltage på VIA University Colleges karrieremesser. Ifølge både modulproducenten og uddannelsesinstitutionen udgør det fysiske møde en afgørende faktor, når det kommer til at vurdere et gensidigt potentiale for et vellykket praktikophold virksomhed og studerende imellem.

Det kan være en udfordring for virksomheder at finde frem til de rette praktikanter, og det kan omvendt være svært for studerende at vide, hvilken arbejdsplads der er den rette for dem, når de skal i praktik. Men det fysiske møde mellem virksomhed og studerende, for eksempel på karrieremesser, er et vigtigt skridt på vejen for et succesfuldt forløb.

Sådan lyder det fra både VIA University College og de midtjyske modulproducenter og søstervirksomheder, ABC Pavilloner og Concept Living, der i de seneste to år har samarbejdet om rekruttering af bygningskonstruktørpraktikanter.

Samarbejdet er centreret omkring deltagelse på VIA’s karrieremesser, hvor de studerende på professionshøjskolen kan møde virksomheder, og ABC Pavilloner og Concept Living har haft stor succes med dette.

Modulproducenterne kan således berette om flere vellykkede praktikforløb, der er kommet i stand på baggrund af deltagelsen på blandt andet VIA’s Company Dating-karrieremesse.

- Hos ABC Pavilloner og Concept Living prioriterer vi deltagelsen på VIA’s karrieremesser højt, da vi kan se, hvor meget det giver i forhold til at finde kvalificerede kandidater til vores praktikpladser. Det fysiske møde med de studerende kan bare noget helt særligt, da man lynhurtigt sporer sig ind på hinanden.

- De studerende får et indtryk af, hvem ABC Pavilloner og Concept Living er som virksomheder, hvilket er meget givende, da langt fra alle kender til os på forhånd. Derfor har flere på forhånd ikke overvejet muligheden for at søge en praktikplads uden for de større byer som Aarhus og Herning. Samtidig er det meget lettere at fornemme, om der er god kemi mellem os og den enkelte studerende, siger direktør i ABC Pavilloner og Concept Living, Kjeld S. Facius.

En af de praktikanter, som ABC Pavilloner har rekrutteret gennem virksomhedens deltagelse ved en af VIA’s karrieremesser, er Rune Lajgaard fra Silkeborg. Den 25-årige bygningskonstruktørstuderende deltog i foråret i Company Dating og stiftede derigennem kendskab til modulvirksomheden.

- At møde ABC Pavilloner i forbindelse med Company Dating var ret udslagsgivende for mit valg af praktikplads. Under deres præsentation fik jeg et godt indtryk af virksomheden, som jeg før arrangementet ikke kendte til. Samtidig var det vildt givende, at de satte ord på deres kompetencer, mens jeg omvendt blev afklaret omkring, at jeg kunne se mig selv bidrage til de udfordringer, de stod over for.

- På den måde kunne vi se hinanden an og forventningsafstemme, hvilket øgede min motivation for at søge praktikplads hos netop dem, fortæller Rune Lajgaard, der skal være i praktik hos ABC Pavilloner indtil udgangen af året.

Ifølge specialkonsulent på VIA University College, Louise Skjoldager Sørensen, er ABC Pavilloner og Concept Living blot en af mange virksomheder, der har haft succes med at finde kvalificerede praktikanter på professionshøjskolens karrieremesser.

Ligesom modulproducenten fremhæver hun muligheden for dialog som en væsentlig faktor i forhold til at vurdere potentialet for et godt match virksomhed og studerende imellem.

- Vi har eksempler på virksomheder i alle størrelsesordner, som på baggrund af deres deltagelse på vores karrieremesser er blevet matchet med de helt rette kandidater, hvoraf flere også efterfølgende er blevet ansat.

- De mange gode snakke, der opstår under for eksempel et Company Dating-arrangement, skaber grundlag for kvalificerede ansøgninger til praktikstederne, da de studerende i langt højere grad har mulighed for at spørge ind til virksomhederne og deres behov. Samtidig foregår det i uformelle rammer, hvilket tager brodden af nervøsiteten hos de studerende, lyder det fra Louise Skjoldager Sørensen.

Kilde: ABC Pavilloner
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.