Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres banebrydende forskning. Deres forskningslaboratorium har bidraget til både ølproduktion og grundlæggende naturvidenskab. Under foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, dele deres indsigt i forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning.
Forskning bag det gode ølFå indblik i, hvordan spiring af byg kan skabe forskellige malttyper, og hvordan nye gærtyper kan anvendes til produktion af alkoholfrit øl uden smagsforringelse. Carlsberg Laboratorium arbejder på udviklingen af gær, der ikke danner alkohol, men stadig gærer, hvilket er en spændende udvikling inden for brygning.
Klimatolerante fødevarer og fortidens planterForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, og hvordan denne teknologi hjælper med at forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimatiske forhold. Desuden vil der blive talt om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indsigt i fortidens plantetilpasninger.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem forskellige øltyper, som vil blive gennemgået i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Læs mere om foredraget og muligheden for pladsreservation på dette link. Hvis du ønsker at modtage bonusmateriale og information om kommende foredrag, kan du følge foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kulturhuset Den Gl. Biograf, Ågade 2, 7442 Engesvang
Entré: 30 kr
Arrangør: Kulturens Venner
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her